Lindex jobbar för renare textilproduktion

CSR Klädkedjan Lindex har skrivit på ett fyraårigt avtal för renare och mer resurseffektiv produktion i textilfabrikerna i Bangladesh. Enligt klädkedjan kan man på detta sätt göra något för miljön och lokalbefolkningen samtidigt som man sänker sina kostnader.

Lindex jobbar för renare textilproduktion

Bättre resurshushållning och renare vattenutsläpp. Det är målet för det fyraåriga projekt som nu ska genomföras i de textilfabriker i Bangladesh som levererar sina produkter till Lindex .

Tidigare har Lindex genomfört ett pilotprojekt med två fabriker i Bangladesh. Då lyckades man spara mer än 16 miljoner liter vatten per år, bara genom att reparera läckor i ångledningar och genom att förse alla vattenslangar med energimunstycke.

Men nu ska alltså alla Lindex huvudlevernantörer genomgå programmet.

– Detta kommer att innebära att närmare 80% av våra inköp kommer från fabriker med mindre utsläpp innan det här programmet är avslutat, säger Ingela Lind som arbetar med inköpsutveckling på Lindex.

Projektet genomförs av organisationen PaCT som är ett samarbete mellan världsbanksorganet International Finance Corporation (IFC), Solidaridad Network och Bangladesh Garment Manufacturers and Exporters Association (BGMEA).

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.