Ramboll rekryterar miljöekonom

Karriär I samband med att Ramboll stärker sin miljöverksamhet rekryterar bolaget miljöekonomen Åsa Soutukorva Swanberg.

Ramboll rekryterar miljöekonom
Ramboll

Åsa Soutukorva Swanberg kommer närmast från rollen som vd på Anthesis Sverige. Hon har 20 års erfarenhet av samhällsekonomisk analys – exempelvis ekonomisk värdering, kostnads-nyttoanalys, samhällsekonomisk konsekvensanalys och styrmedelsanalys.

– För mig är det viktigt att sätta ljus på miljöns värde och se dess bidrag till människan. Dessa värden behöver komma in i de beslut som fattas i samhället. Jag valde Ramboll för att det finns ett genuint engagemang i hållbarhetsfrågor och jag ser fram emot att göra skillnad med mina analyser, säger Åsa Soutukorva Swanberg i ett pressmeddelande.

Stora möjligheter inom samhällsbyggandet

De största utmaningarna och möjligheterna framöver ser Åsa inom samhällsbyggandet i en tid av klimatförändringar, ökad förtätning och sociala utmaningar.

– Genom att peka på den ekonomiska betydelsen av ekosystemen och deras funktioner kan vi se vilka värden som finns i samhället och inte bygga bort sådant som naturen erbjuder oss gratis. Vi behöver även förstå vilken samhällsnytta vi som företag bidrar till, vad det är värt samhällsekonomiskt och hur olika grupper påverkas. Här kommer jag att få användning för mitt breda hållbarhetstänk, avslutar Åsa Soutukorva Swanberg.

Läs mer: Ikea toppar varumärkesligan i hållbarhet

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.