nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Årets mångfaldschef
Nyamko Sabuni, hållbarhetsdirektör på ÅF. FOTO: Sodexo

Nyamko Sabuni vinner priset Årets mångfaldschef

ÅF:s hållbarhetschef Nyamko Sabuni tilldelas priset Årets mångfaldschef 2019 för sitt arbete med att integrera mångfaldsarbetet i bolagets tillväxtstrategi.

  • Annons 1

Bakom priset står servicebolaget Sodexo och tidningen Chef.

– Nyamko Sabuni fokuserar på tillväxt och då är människors kompetens avgörande. Inte var ifrån de kommer, vilket kön de har eller hur de ser ut. Den som klarar av att skala bort förpackningen har bra förutsättningar att bygga ett starkt företag, säger Azita Shariati, vd Sodexo och en av jurymedlemmarna.

Nyamko Sabuni är hållbarhetschef på ÅF AB sedan 2013. Tidigare har hon varit statsråd med ansvar för jämställdhet, integration och konsumentfrågor. Hon har även suttit i riksdagen och näringsutskottet.

Juryns motivering:

”Denna ledare sporras av motgångar och tror att förändring alltid är möjligt. Hen har inte bara visat att kompetens är viktigare än bakgrund och personlighet. Hen har också bevisat att mångfaldsarbete bidrar till tillväxt. I en tid där det behövs förebilder som visar mod har vår vinnare tagit initiativ till kraftfulla insatser för att bryta normer inom rekrytering såsom ”Ladies’ Month”. Här har vi en chef som tror stenhårt både på sig själv och sin organisation.”

Läs mer: Sara Ekenstedt: ”Så undviker du panikzonen”

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4