Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Hon går från marknadschef till rollen som hållbarhetschef

Karriär Sara Björnberg ska sköta Bonnier Fastigheters arbete med ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet. Nu utses hon till hållbarhetschef.

Hon går från marknadschef till rollen som hållbarhetschef
Bonnier Fastigheter

Sara Björnberg anställdes på Bonnier Fastigheter 2009 och kommer närmast från en tjänst som marknadsområdeschef. 

– Att arbeta med hållbarhetsfrågor är något som ligger mig varmt om hjärtat och det är med stolthet jag tar mig an denna nya roll. Vi vill integrera hållbarhet i vårt erbjudande till våra kunder och har höga ambitioner för den egna organisationen. I utvecklingsprojekt finns hållbarhetstänket med i varje led redan från ritstadiet, säger Sara Björnberg.

Genom att tillsätta en hållbarhetschef vill Bonnier Fastigheter fokusera på det arbete som redan bedrivs för att bidra till samhällsutvecklingen, genom engagerat och ansvarstagande ägande och förvaltande.

Ytterligare fokus på hållbarhet

Nu förtydligas hållbarhetsagendan ytterligare. En grundläggande del i hållbarhetsarbetet utgörs idag av miljöcertifieringar, som tar sin utgångspunkt i förvaltningen och säkerställer ett kontinuerligt förbättringsarbete.

– Hållbarhetsarbete har länge varit en naturlig del av verksamheten men nu skapar vi det nya ansvarsområdet Hållbar utveckling i syfte att skapa ytterligare fokus på ansvarsfulla affärer ur såväl ekologiska som ekonomiska och sociala perspektiv. Samtidigt så känns det naturligtvis alltid roligt att på detta sätt kunna erbjuda kompetenta medarbetare fortsatta utvecklingsmöjligheter inom bolaget, säger Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter.

Läs mer: 1989 – så nära men ändå så länge sedan

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.