Offentlig sektor sämst på hållbarhetsredovisning

Priset för bästa hållbarhetsredovisning inom kategorin Offentlig sektor gick i år till – ingen. Kvaliteten på de granskade redovisningarna höll inte måttet.

Offentlig sektor sämst på hållbarhetsredovisning

När FAR SRS igår delade ut priserna för ”Sveriges bästa hållbarhetsredovisning 2008” fick den offentliga sektorn noll utdelning. Kvaliteten på de granskade redovisningarna var så låg att juryn beslutade att helt slopa prisutdelningen i kategorin.

– Hållbar utveckling och infrastrukturfrågor är intimt förknippade och därför är det anmärkningsvärt att vi i år inte kan dela ut pris i kategorin ”Offentlig sektor”. Kvaliteten på redovisningarna var helt enkelt för dålig, säger juryns ordförande Lars-Olle Larsson.

I kategorin Stora företag vann LKAB och i kategorin Små & medelstora företag utsågs Swedfund International till vinnare.

– Trots den oroväckande situationen inom offentlig sektor verkar trenden gå åt motsatt håll när det gäller företagen. Allt fler bolag vill visa hur de påverkas av omvärlden och hur de tar ansvar för en hållbar utveckling, säger Dan Brännström, generalsekreterare i FAR SRS.

Hållbarhetspriset delades ut på Finforum som är ett samarrangemang mellan FAR SRS – branschorganisationen för revisorer och rådgivare, Sveriges Finansanalytikers Förening SFF, Sveriges Informationsförening och Irev.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.