nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ny VA- lag från 2007

  • Annons 1

Regeringen överlämnat en lagrådsremiss till lagrådet som är en vidareutveckling av den nuvarande va-lagen. Remissen ” Allmänna vattentjänster” tydliggör bland annat kommunernas ansvar att tillhandahålla va-anläggningar, samt kommunens skyldighet att bygga ut dem om det krävs av miljöskyddsskäl, inte bara av hälsoskäl som tidigare.

En annan förändringar är att den rättsliga prövningen av va-frågor ska göras enklare och tydligare. De nya reglerna, som även innehåller en hel del andra förändringar, föreslås träda i kraft den 1 januari 2007.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.

Fiskguiden 2019: Här är fiskarna du ska låta simma vidare

WWF:s konsumentguide för fisk och skaldjur är släppt. Den vittnar bland annat om att bestånden hos 4 av 10 av våra vanligaste matfiskar inte mår bra. Miljö & Utveckling listar vilka fiskar du ska undvika i disken.