nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ny VA- lag från 2007

  • Annons 1

Regeringen överlämnat en lagrådsremiss till lagrådet som är en vidareutveckling av den nuvarande va-lagen. Remissen ” Allmänna vattentjänster” tydliggör bland annat kommunernas ansvar att tillhandahålla va-anläggningar, samt kommunens skyldighet att bygga ut dem om det krävs av miljöskyddsskäl, inte bara av hälsoskäl som tidigare.

En annan förändringar är att den rättsliga prövningen av va-frågor ska göras enklare och tydligare. De nya reglerna, som även innehåller en hel del andra förändringar, föreslås träda i kraft den 1 januari 2007.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

EU satsar 100 miljoner euro på bioekonomin

Ökad cirkularitet inom bioekonomin och pengar till investeringar för att hjälpa innovationer ut på marknaden. Det är två delar i EU:s uppdaterade strategi för bioekonomi, som kom förra veckan. ”Strategin är bra” tycker Kjell Ivarsson, senior rådgivare på LRF och medlem i EU:s bioekonomipanel.

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.