nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nollzon
Gordon Strömfelt, ny projektledare för den ideella organisationen Nollzon. FOTO: Evelina Strömfelt

Ny projektledare till Nollzon

Gordon Strömfelt börjar som ny projektledare på den ideella organisationen Nollzon.

  • Annons 1

Nollzon är grundad av Vattenfall, IBM, Gröna Bilister, ABB och Sustainable Innovation, som också är kansli för Nollzon.

– Jag tar över i ett väldigt spännande skede av Nollzon. Det är många företag och organisationer anslutna idag och Nollzon är på gång i fler orter i Sverige. Jag tror att vi har en enorm chans att göra skillnad på riktigt och det ska bli otroligt kul att driva på den processen, säger Gordon Strömfelt, nybliven projektledare för Nollzon i ett pressmeddelande.

Gordon Strömfelt är utbildad fordonsingenjör och har arbetat med utveckling av elfordon och laddinfrastruktur sedan 2008. Han är även styrelsemedlem i Gröna Bilister.

Jobbar för ren trafik

Organisationen har som mål att jobba för tyst och ren trafik. De arbetar med att öka efterfrågan på eltaxi. Organisationen har drygt 85 000 anslutna anställda och cirka 10 000 000 hotell och eventgäster per år.

– Vi har kommit en bra bit på vägen för att skapa just tyst och ren trafik nu. Tanken är den samma nu som från början, att vara en samlande kraft för näringslivet för att skapa en stor efterfrågan på elbilstaxi. På så sätt uppmuntrar vi taxibolagen att investera i gröna alternativ och där tycker jag att vi kommit långt, säger Roland Elander, chef för mobilitet på Sustainable Innovation i ett pressmeddelande.

Läs mer: ”Jag skapar medvetenhet internt”

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4