”Jag är barnsligt förtjust i GRI:s sektorstillägg”

På jobbet Miljö & Utveckling frågar några av Sveriges hållbarhetschefer om deras vardag på jobbet. Först ut är Anna Denell, hållbarhetschef på fastighetsbolaget Vasakronan.

”Jag är barnsligt förtjust i GRI:s sektorstillägg”
Ingar Lindholm

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att det hela tiden finns nya utmaningar att ta sig an. Vi blir inte färdiga förrän vi driver vår verksamhet på ett hållbart sätt. Jag är oerhört stolt över vad vi på Vasakronan åstadkommit hittills, men vi är fortfarande långt ifrån hållbara, säger Anna Denell, hållbarhetschef för Vasakronan.

Vilka är dina bästa verktyg i hållbarhetsarbetet?

– Det kanske inte är ett verktyg, men möjligheten att visa på konkreta ekonomiska nyttor tror jag är centralt, och det kan vi göra på Vasakronan. Sen är jag barnsligt förtjust i GRI:s sektorstillägg, som togs fram i samband med att version G4 släpptes. Det har givit oss mycket inspiration och vägledning. Jag önskar att fler bygg- och fastighetsbolag läste det och tog till sig det.

Vilka verktyg saknar du mest?

– En extrem detalj, men ett verktyg för att samla information om hur mycket material som går åt respektive hur mycket avfall som uppstår i våra lokalanpassningsprojekt. I dag följer vi upp stora ny- och ombyggnadsprojekt, men de mindre ”flyger under radarn”.

Vilka utmaningar står du inför just nu?

– Som så många andra säkerligen upplever det också, så har jag svårt att få tiden att räcka till. Det finns oändligt med saker som behöver göras, men dygnet har som bekant bara 24 timmar.

När känner du att du verkligen åstadkommit något för miljön och klimatet?

– När jag lyckas få igenom något som vid första anblicken verkar omöjligt, som till exempel att bygga ett stort kontorshus helt i trä, avslutar Anna Denell. 

Läs mer: Nominera en inflytelserik person till Årets Miljöinfluencer 2018!

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.