Ny hållbarhetschef till Akademiska Hus

Karriär Erik Florman tillträder som ny hållbarhetschef på Akademiska Hus och blir därmed en viktig del i bolagets arbete för att nå klimatneutralitet i hela värdekedjan till år 2035. Han kommer närmast från tjänsten som hållbarhetschef på Kungsleden, en del av Castellum.

Ny hållbarhetschef till Akademiska Hus
Erik Florman blir Akademiska Hus nya hållbarhetschef.

Erik Florman har mångårig erfarenhet av hållbarhetsarbete inom bygg- och fastighetsbranschen och har utöver sin roll som hållbarhetschef på Kungsleden också varit gruppchef för hållbar utveckling inom Skanska.

Erik har även varit tillförordnad LEED-chef på Sweden Green Building Council. Han tillträder senast den 13 juni och kommer att driva arbetet för att förverkliga Akademiska Hus nya klimat- och energistrategi.

”Väldigt glädjande att kunna välkomna Erik”

Bolagets mål är att minska klimatbelastningen från hela värdekedjan för att uppvisa klimatneutralitet till 2035 genom att ställa om till klimateffektiva processer och lösningar som ger resultat i alla led. En förutsättning för att nå dit är en ökad samverkan med kunder och i branschen som helhet.

– Det är väldigt glädjande att kunna välkomna Erik till Akademiska Hus när vi nu accelererar vårt hållbarhetsarbete. Med sin gedigna kompetens och erfarenhet kommer han att bli en stor tillgång i den fortsatta resan för att minska vår klimatpåverkan genom egna åtgärder och i samverkan med andra, säger Caroline Arehult, vd för Akademiska Hus, i ett pressmeddelande.

Ska undersöka hur forskningsmiljöer kan bli mer hållbara

– Det känns fantastiskt att få privilegiet att driva och vidareutveckla hållbarhetsarbetet på Akademiska Hus. Kunskap och innovation är nyckeln till framtiden och jag känner ett stort engagemang för att i min roll kunna bidra till att stärka Sverige som kunskapsnation, säger Erik Florman i pressmeddelandet.

– Att leverera på de högt ställda klimatmålen kommer att vara i stort fokus, men även att se hur vi gör våra lärande- och forskningsmiljöer än mer hållbara och inspirerande, fortsätter han.

Erik Florman ersätter Mia Edofsson, som går vidare till en tjänst som Sustainability Director på Volvo Trucks.  

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.