nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nu ska chefen bli miljömedveten

  • Annons 1

Lönsamhet och miljöansvar går allt mer hand i hand för chefen. Medvetenhet, konsekvens och genuint miljöintresse är några av de krav som ska ställas på framtida ledare enligt experter som uttalat sig i tidningen The Times, detta skriver Ledarna. Experterna pekade på att gröna ledare måste behålla en positiv inställning eftersom arbetet med hållbar utveckling kan möta motstånd. Men deras uppgift är också att öppna ögonen för sina medarbetare så att de inser vikten av hållbart affärstänkande.

Krav på framtidens ledare;

* Medveten om egna värderingar

* Konsekvent – oavsett det gäller rättvisemärkt kaffe eller miljöbilspolicy

* Tydlig i sitt ledarskap

* Bra på att balansera interna och externa intressen

* Bra på att engagera utomstående intressenter

* Värnar mångfalden

* Genuint miljöintresserad

* Engagerar miljöorganisationer och sociala organisationer i den egna organisationens problemlösningar

* Söker efter möjligheter att kombinera affärsmässighet och miljöfrämjande

* Medveten om att människor reagerar emotionellt på affärsmässiga beslut, vilja att förena hållbar utveckling och affärsmässiga beslut.

* Tänker globalt och agerar lokalt.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.