Malin Jennerholm tar över Svenska Retursystem

Karriär Malin Jennerholm kliver in som ny vd på Svenska Retursystem. I sin nya roll ska hon utveckla branschens gemensamma cirkulära system för hållbara varuflöden.

Malin Jennerholm tar över Svenska Retursystem
Malin Jennerholm blir ny vd på Svenska Returssystem. Foto: Svenska Retursystem.

Med tidigare erfarenhet från ledande positioner inom livsmedelsbranschen – senast som vd för Orkla Confectionery & Snacks – tar nu Malin Jennerholm över som ny vd på Svenska Retursystem.

– Med hjärtat i hållbarhet, ledarskap och tillväxt ser jag fram emot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med mina nya kollegor, säger Malin Jennerholm, tillträdande vd för Svenska Retursystem i ett pressmeddelande.

Mål om att minska livsmedelsbranschens klimatpåverkan

Svenska Retursystem ansvarar för dagligvarubranschens gemensamma retursystem för distribution och varor, och arbetar för att minska livsmedelsbranschens klimatpåverkan. Under 2021 bidrog Svenska Retursystem till att branschen sparade 36 000 ton koldioxidekvivalenter genom sina system med gemensamma lastbärare.

– Jag är glad över förtroendet att få leda en verksamhet som är en riktig pionjär inom den cirkulära ekonomin och samtidigt aldrig har varit så relevant som nu. Jag är imponerad av hur verksamheten har utvecklats under de senaste åren och ser en stor potential i de progressiva möjligheter som ligger framför bolaget, säger Malin Jennerholm.

Ska utveckla cirkulära system

I sin nya roll ska Malin Jennerholm fortsätta utveckla branschens gemensamma cirkulära system för hållbara varuflöden.

– Vi välkomnar Malin och är mycket glada över att hon har tackat ja till att leda SRS in i nästa spännande fas. Jag är övertygad om att hon kommer att ta vara på vår stora tillväxtpotential och fortsätta utveckla vår cirkulära affärsmodell mot ökad digitalisering och spårbarhet, säger Magnus Lagergren, styrelseordförande för Svenska Retursystem i ett pressmeddelande.

I samband med att Malin tillträder den 16 januari lämnar nuvarande vd Anna Elgh bolaget. 

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.