Låna en professor för en dag

Minskat avstånd mellan universitet och företag. Stärkt innovationskraft. Och ett kunskapskraftigt bollplank. Det är vinsterna med att låna en professor för en dag.

The Paper Province, ett kluster för pappers- och massaindustrin i Värmland, erbjuder tillsammans med Karlstad universitet företag att kostnadsfritt låna en professor för en dag.

Tillsammans med företaget går de igenom vad de vill ha hjälp med. Det kan vara allt ifrån en konkret lösning i produktion till att ha ett bollplank eller ta del av aktuella examensarbeten. Därefter får företaget besök av en professor, eller annan lämplig kompetens från universitetet.

Ett företag som tog tillfället i akt var Rottneros Packaging som producerar livsmedelstråg. De fick låna Lars Nilsson, professor i energiteknik, under en dag och fick därmed många tips på hur de kan utveckla och effektivisera sin process.

– Vi är ett litet företag med fyra anställda. För oss var det oerhört värdefullt att bolla idéer och få feedback av en utomstående person med kompetens inom vårt område, säger Henrik Granqvist, produktionsledare Rottneros Packaging.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.