nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Låna en professor för en dag

Minskat avstånd mellan universitet och företag. Stärkt innovationskraft. Och ett kunskapskraftigt bollplank. Det är vinsterna med att låna en professor för en dag.

  • Annons 1

The Paper Province, ett kluster för pappers- och massaindustrin i Värmland, erbjuder tillsammans med Karlstad universitet företag att kostnadsfritt låna en professor för en dag.

Tillsammans med företaget går de igenom vad de vill ha hjälp med. Det kan vara allt ifrån en konkret lösning i produktion till att ha ett bollplank eller ta del av aktuella examensarbeten. Därefter får företaget besök av en professor, eller annan lämplig kompetens från universitetet.

Ett företag som tog tillfället i akt var Rottneros Packaging som producerar livsmedelstråg. De fick låna Lars Nilsson, professor i energiteknik, under en dag och fick därmed många tips på hur de kan utveckla och effektivisera sin process.

– Vi är ett litet företag med fyra anställda. För oss var det oerhört värdefullt att bolla idéer och få feedback av en utomstående person med kompetens inom vårt område, säger Henrik Granqvist, produktionsledare Rottneros Packaging.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.

  • Annonskod Huvudspalten 4