Konkurrsmässigt Talloil reas ut

Talloil, enligt USA-ambassadören Michael Wood ett av Sveriges 30 mest lovande cleantech-bolag, har ansökt om företagsrekonstruktion vid Stockholms tingsrätt och kommer förmodligen att säljas i utlandet, enligt vd Henrik Lundberg. Det skriver Ny Teknik.

– Ett av Europas mest spännande bolag är på rea och sannolikheten att det hamnar i svensk ägo är måttlig om jag säger så, säger Talloils vd Henrik Lundberg, som också är företagets grundare och största ägare, till Miljörapporten.

Två av Talloils dotterbolag, Talloil Vika Biobränsle AB och Talloil Fasta Bränslen AB, har redan försatts i konkurs. Dotterbolaget TPS Termiska Processer AB är under företagsrekonstruktion.

Talloil har en miljardomsättning, pelletsfabriker i flera länder, lokala kontor i flera europeiska länder samt Kanada. Det gör Talloil till ett av Europas största biobränslebolag.

Varför gick det då snett? Enligt Ny Teknik förbyggde sig Talloil på pelletsfabriker – stora pelletsfabriker i Kanada som inte varit fullt finansierade och ett pelletskraftverk i Storbritannien som kostade mer än planerat.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.