IVL rekryterar två nya experter

KARRIÄR IVL Svenska Miljöinstitutet har anställt två specialister från Scandinavian Green Roof Institute för att förstärka sitt arbete med hållbar stadsutveckling.

IVL rekryterar två nya experter
Foto: Green Roof Institute.

De personer som IVL har rekryterat från Green Roof Institute är Tanja Hasselmark Mason och Hugo Settergren. På IVL kommer de att delta i forsknings- och innovationsprojekt med inriktning på att främja motståndskraften i städer, särskilt genom implementering av blågröna lösningar.

– Det är bråttom att bygga om och anpassa våra städer för att kunna hantera effekterna av klimatförändringarna. Allt fler kommuner och fastighetsägare har insett att de behöver förbereda sig på ett förändrat klimat och efterfrågar stöd och kunskap på området, säger Thomas Stoll, chef för hållbar stadsbyggnad på IVL, i en kommentar.

Tanja Hasselmark Mason och Hugo Settergren kommer senast från Scandinavian Green Roof Institute, med vilka IVL samarbetar inom flera forsknings- och innovationsprojekt. Ett exempel är utvecklingen av webbverktyget Blågröna systemguiden, riktat mot fastighetsägare och kommuner. Verktyget har utformats för att tydligt kommunicera vilka typer av blågröna system som kan implementeras samt de olika fördelarna och mervärdena som varje system kan erbjuda.

– Vi är mycket glada över att knyta den här kompetensen till IVL. Vi behöver skapa mer motståndskraftiga stadsmiljöer och vi ser stor potential att utveckla vår verksamhet inom det här området ytterligare, avslutar Thomas Stoll.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.