Hon tar plats i Water Aids styrelse

Karriär Den före detta hållbarhetschefen och statssekreteraren Stina Billinger tar nu plats i organisationen Water Aids styrelse.

Hon tar plats i Water Aids styrelse
Stina Billinger.

Stina Billinger har tidigare arbetat som hållbarhetschef i finanssektorn på företag som Storebrand och SPP. Hon har också hunnit med att arbeta som statssekreterare på Näringsdepartementet under de socialdemokratiska näringsministrarna Ibrahim Baylan och Karl-Petter Thorwaldsson. Nu tar hon plats som ledamot i styrelsen för Water Aid, en organisation som arbetar för att de fattigaste i världen ska få tillgång till rent vatten och sanitet.

– Rent vatten och hygien är livsviktigt och samtidigt något som många tar för givet här i Sverige. Vi behöver höja kunskapen om och mobilisera mer stöd för dessa frågor, både här hemma och ute i världen. WaterAid gör ett oerhört viktigt arbete, som opinionsbildare och som katalysator för ekonomiskt stöd till de människor som saknar tillgång till rent vatten och hygien. Jag är stolt att jag får bidra till detta viktiga arbete, säger Stina Billinger i en kommentar om det nya uppdraget.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.