Här är årets roligaste djurbilder 2021

Biologisk mångfald Nu är vinnaren av årets roligaste djurbild korad i tävlingen The Comedy Wildlife Photography Awards. Tävlingen fokuserar på att stötta bevarandet av djurlivet genom humor. Vinnarbilden heter Ouch! och är en riktigt smärtsam historia.

Här är årets roligaste djurbilder 2021
Chee Kee Teo vann en kategori med "Time for school".

Årets roligaste djurbilder är utsedda – lagom när novembermörkret sänker sig och ett skratt gör extra gott. Tävlingen The Comedy Wildlife Photography Awards är avslutad och vinnaren avslöjades i en sändning från brittiska BBC. Vinnaren blev Ken Jensen för bilden på en gyllene silkesapa, tagen i Kina. Hans bild utsågs till den bästa bland inte mindre än 7 000 inskickade bidrag.

Djuren måste fotograferas i naturen

De tävlande bilderna måste visa djur i frihet, och det vinnande fotografiet är taget i Yunnan. Där, vid en bro över floden Xun, bor en mängd apor i skogen, apor som emellanåt kommer ut och leker på bron. Detta var precis vad som hände när Ken Jensen och hans familj passerade på sin semester.

– Jag blev alldeles överväldigad när jag förstod att mitt bidrag hade vunnit tävlingen, särskilt som det fanns så många underbara bilder att välja mellan. Publiciteten som min bild har fått de senaste månaderna är otrolig, det är en så fin känsla att vet att ens bild får människor att le över hela världen samtidigt som den hjälper till att stötta fantastiska bevarandeprojekt, säger Ken Jensen i ett pressmeddelande.

Flera vinnare

Men i tävlingen delas pris ut i flera kategorier. Vinnaren av ”publikens val” blev John Speirs bild på en skotsk duva med ett löv i ansiktet. Bilden heter ”Jag antar att sommaren är slut!”.

Kategorin för landlevande djur vanns av Arthur Trevino som fotograferat en präriehund och en örn i USA. Fotografen intygar att präriehunden klarade sig undan mötet med örnen.

Stöttar orangutanger

Bland vinnarna finns också bilden på uttern som bärs av sin mamma, tagen i Singapore. Bilden heter ”Dags att gå till skolan” och känns välbekant för många föräldrar. Den visar hur uttern bär sin unge till vattnet.

I år går en del av intäkterna från tävlingen, som med humorns hjälp vill lyfta fram naturen, till ett projekt för att rädda orangutanger på Borneo.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.