-->

Finalisterna i årets roligaste djurbild är här

Biologisk mångfald Nu har finalisterna i årets roligaste djurbild presenterats. Totalt gör 42 bilder upp om titeln i tävlingen, The Comedy Wildlife Photography Awards, som fokuserar på att stötta bevarandet av djurlivet genom humor. Här hittar du kandidaterna – utvalda bland världens roligaste djurbilder.

Finalisterna i årets roligaste djurbild är här
Titel: Welcome to Nature Foto: © Mattias Hammar / The Comedy Wildlife Photography Awards 2021

Totalt har över 7000 bidrag skickats in för att delta i tävlingen om att bli årets roligaste djurbild. 42 finalister har valts ut och kommer nu att bedömas av en jury bestående av naturfotografer. Vinnaren utses senare under hösten.

Svensk med i tävlingen

En av finalisterna är svenske Mattias Hammar som tävlar med bilden som är huvudbild i den här artikeln. Mattias Hammar kommer från Göteborg och så här lyder hans beskrivning av bilden:

”En röd trollslända välkomnar oss in i makronaturens värld. Det var så fantastiskt att se den klättra upp i halmen och stanna vid korsningen för att säga hej”.

Naturfotograder grundade tävlingen i årets roligaste djurbild

Tävlingen, The Comedy Wildlife Photography Awards, grundades 2015 av fotograferna Paul Joynson-Hicks MBE and Tom Sullam. De ville att tävlingen skulle fokusera på att stötta bevarandet av djurlivet genom humor, istället för den annars så bistra sanningen där arter dör ut.

Varje år donerar tävlingen pengar till ett bevarandeprojekt och i år går 10 procent av intäkterna till att rädda orangutanger.

Här följer ett urval av de drygt 40 finalisterna.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.