GE storsatsar på elbilar

General Electric ska köpa 25 000 elbilar fram till 2015. Satsningen innebär att företaget byter ut halva sin globala vagnpark.

GE kommer inledningsvis att köpa in 12 000 bilar. Först ut är inköp Chevrolet Volt under 2011. Därefter kommer de att köpa in ytterligare bilar i takt med att tillverkarna expanderar sina elbilsportföljer. GE kommer att använda en blandning av olika elbilstekniker för att tillgodose sina behov.

– Elbilstekniken är här och redo att tas i bruk, och vi ser fram emot transformationen tillsammans med partners som GM och våra kunder inom Fleet Services”, säger GE:s vd och styrelseordförande Jeff Immelt. ”

GE har ska också sätta upp två erfarenhets- och inlärningscenter för elbilskunder som ska ge kunder, anställda och forskare direkttillgång till elbilar och utvecklingstekniker. båda är placerade i USA.

Centren kommer att följa upp och utvärdera bilarnas prestanda och laddningsbeteende, förarerfarenheter, servicebehov och driftseffektivitet. De ska också ge möjlighet att uppleva olika tillverkare och modeller, och ge nya insikter om driftsättningen av elbilar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.