nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Företag vill ha tydligare miljöregler

  • Annons 1

Företagen saknar en tydlig lagstiftning och konsekvent handläggning inom miljöområdet visar en mätning som Nutek genomfört av företagens administrativa kostnader. Idag uppfattas tolkningsmöjligheterna som stora, vilket skapar lokala skillnader och oklara riktlinjer för rikstäckande företag. Dessutom är den administrativa kostnaden för att hantera kraven hög, cirka 3,6 miljarder per år.

– Det finns en stor förståelse för miljölagstiftningen hos företagen. Företagen ser både marknadsmässig och samhällsmässig nytta med dess efterlevnad, men avsätter avsevärda resurser för att leva upp till de krav som faller på verksamheten, uppger Sune Halvarsson, ställföreträdande generaldirektör på Nutek.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.