nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Företag vill ha tydligare miljöregler

  • Annons 1

Företagen saknar en tydlig lagstiftning och konsekvent handläggning inom miljöområdet visar en mätning som Nutek genomfört av företagens administrativa kostnader. Idag uppfattas tolkningsmöjligheterna som stora, vilket skapar lokala skillnader och oklara riktlinjer för rikstäckande företag. Dessutom är den administrativa kostnaden för att hantera kraven hög, cirka 3,6 miljarder per år.

– Det finns en stor förståelse för miljölagstiftningen hos företagen. Företagen ser både marknadsmässig och samhällsmässig nytta med dess efterlevnad, men avsätter avsevärda resurser för att leva upp till de krav som faller på verksamheten, uppger Sune Halvarsson, ställföreträdande generaldirektör på Nutek.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.

  • Annonskod Huvudspalten 4