-->

14 roliga djurbilder tagna i exakt rätt ögonblick

Internationellt Det finns många duktiga djurfotografer i världen. Nu har årets roligaste djurbild korats. Se vinnarbilderna i tävlingen Comedy Wildlife Photography Awards här.

14 roliga djurbilder tagna i exakt rätt ögonblick
ÅRETS BILD. Foto: Sarah Skinner/ Comedy Wildlife Photography Awards 2019.

Ibland händer det att skickliga fotografer lyckas föreviga djurs roliga vanor på bild. Nedan har vi samlat 14 av de bästa djurbilderna från den humoristiska naturfototävlingen Comedy Wildlife Photography Awards 2019.

Vinnaren i tävlingen är Sarah Skinner för sin bild ”Grab life by the…”. Ytterligare 13 bilder uppmärksammades av de 4 000 bidragen och ett av dessa kom från Sverige.

Sarah Skinners bild visar hur ett ungt lejon är på väg att attackera en vuxen lejonhannes känsligaste delar. Bilden är tagen i Botswana.

Svensk med bland finalisterna

Allmänheten fick också rösta fram en vinnare i tävlingen – denne blev Harry Walker som fotat en utter i en rolig position. Svensk/nederlänska-fotografen Geert Weggen uppmärksammades också för sin bild på en ekorre.

Tävlingen Comedy Wildlife Photography Awards är en gratis och global fototävling som jobbar med The Born Free Foundation för att bidra till naturvårdsarbete.

– Årets bidrag har haft den största variationen av arter och som domare har det utan tvekan varit det jämnaste tävlingen hittills. Det har varit så spännande att se ett så stort globalt intresse för vår tävling, och framför allt att så många har hört av sig. Vi kan bara hoppas att 2020-tävlingen blir ännu större och bättre än i år, säger Tom Sullam, en av grundarna till tävlingen, till Miljö & Utveckling.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.