-->

Rösta på roligaste djurbilden!

DJURBILDER Årets upplaga av tävlingen The Comedy Wildlife Photography Awards är i full gång. I den internationella tävlingen ställs roliga djurbilder mot varandra. Alla är tagna i djurens naturliga miljö. I väntan på resultatet låter Miljö & Utveckling sina läsare rösta på vilken bild som ska publiceras i kommande nummer av tidningen. Här hittar du kandidaterna – utvalda bland världens roligaste djurbilder.

Rösta på roligaste djurbilden!
Vem har tagit världens roligaste djurbild 2020? Foto: StockAdobe

Läget är allvarligt för jordens djur, men ibland kan det vara skönt att få skratta och glädjas lite åt mångfalden som trots allt fortfarande finns på vår planet.

Det tar The Comedy Wildlife Photography Awards fasta på. Varje år tävlar skickliga amatörer och fotografer om årets roligaste djurbild. Vinnaren avslöjas senare i höst.

Rösta om vilken bild som går i tryck

I väntan på resultatet bjuder Miljö & Utveckling in till en omröstning om vilken bild som ska publiceras i tidningen, när vi skriver om tävlingen i kommande nummer. Blir det en gestikulerande papegoja, en avslappnad tvättbjörn eller elefant-slapstick? Omröstningen pågår till 11 oktober – dela gärna och låt vännerna få sig ett gott skratt.

Här kan du rösta!

Förutom de tävlande bilderna – som av praktiska skäl är i liggande format – finns ett bildspel längre ned på sidan. Där ser du fler av de drygt 40 bilder som deltar i den internationella tävlingen.

Vilken är din favoritbild?

”Just chillin” föreställer en väääldigt avslappnad tvättbjörn, och är tagen av Jill Neff i Jackson, Ohio, USA.

 

”Social distance please!” Även papegojor kan ha problem med att hålla avstånd i coronatider. Arten heter Rose Ringed Parakeet och bilden är tagen i nationalparken Kaudulla i Sri Lanka. Foto: Petr Sochman

”Faceplant”. Det är svårt att hålla sig för skratt när majestätiska elefanter står på snabeln, och visst är ungen söt? Bilden är tagen av Tim Hearn i Namibia, som berättar att mamman genast vände tillbaka och hjälpte sin unge. Ungen klarade sig utan skador, ”utom på sin värdighet”, skriver fotografen i sin kommentar.

Grundad av naturfotografer

The Comedy Wildlife Photography Awards grundandes av Paul Joynson-Hicks och Tom Sullam, som båda arbetar med bevarande av naturen och som fotografer. Varje år skickar de ut ett budskap i samband med tävlingen.

I år handlar det om beteendeförändring: Handla lokalt och ansvarsfullt – Odla, om så bara i en balkonglåda – Flyg bara långdistans om du absolut måste – bli en ”wild influencer”, det vill säga en person som bryr sig om naturen och vill hjälpa till.

Och här kommer några bonusbilder:

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.