Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Ecogain stärker teamet med en miljövetare

Karriär Kunskapsföretaget Ecogain jobbar med att utveckla affärsmodeller inom biologisk mångfald och hållbarhet. Nu rekryterar de en miljövetare inom ekologi och beteende och en affärsutvecklare till sina kontor i Östersund och Umeå.

Ecogain stärker teamet med en miljövetare
Christian Sjöland och Nina Österlöf. Foto: Ecogain

– Vi är i en expansiv fas där efterfrågan på våra tjänster och kompetenser ökat avsevärt de senaste åren. Fler och fler branscher inser att det stärker affären att satsa på biologisk mångfald och hållbara affärsmodeller, säger Anders Enetjärn, vd Ecogain.

Nina Österlöf är miljövetare och inriktad på ekologi och beteende. På Ecogain kommer Nina framför allt jobba med miljökonsekvensbeskrivningar inför vindkraftetableringar, ett område som är under stor expansion just nu. Nina utgår från Ecogains kontor i Östersund.

– Nina är en mycket välkommen förstärkning i det stora affärsområde inom Ecogain som bistår kunderna med projektledning i utmanande miljöprövningar. Ninas bakgrund i en bredd av miljöfrågor, och hennes starka personliga engagemang tillsammans med erfarenheten som egen företagare, gör att hon redan är ordentligt efterfrågad i uppdragen. Jag är också glad att vi med Nina kan förstärka oss i Östersund där vi nyligen etablerat oss på allvar. Till våren kommer vi vara fem personer där, säger Anders Enetjärn till Miljö & Utveckling.

Ecogain

Ecogain omsatte 2018 närmare 33 miljoner kronor och har 45 medarbetare. Företaget finns i Umeå, Östersund, Stockholm, Göteborg och Malmö.

– För fyra år sedan hörde jag Anders Enetjärn på en konferens och förstod då att Ecogain är ett superspännande företag som verkligen ligger i framkant. Jag har haft dem på min bucket-list sedan dess, men det är inte förrän nu de startat upp i Jämtland, säger Nina Österlöf.

Ska stärka företagens koppling till naturen

Christian Sjöland har studerat corporate finance vid Lunds universitet och har en nyligen avslutad masterutbildning i business development från Umeå universitet. Han kommer utgå från Ecogains huvudkontor i Umeå och ska jobba med affärsutveckling kring hur schyssta förhållningssätt till naturen stärker företagens affärer.

– Christian har en mycket intressant kompetensmix med allt från studier på SLU, studier i filosofi till en master i företagsekonomi. Dessutom är han själv entreprenör ut i fingerspetsarna och förstår företagandets villkor. Han kommer hjälpa våra kunder att se affärsnyttorna med att ta in frågor om biologisk mångfald i sina affärsmodeller. Inom Ecogain blir Christian ytterligare en i raden av kompetenser vid sidan om de rent ekologiska. Hans masterarbete för Ecogain och Handelshögskolan i Umeå handlade om precis det han nu ska jobba med hos oss, menar Anders Enetjärn.

– Jag tror att vi befinner oss i en tid där vi har stor möjlighet att påverka utfallet av framtiden när det gäller klimat och hållbarhet, och där har såklart företagen en stor del. Jag vill hjälpa dem att se affärsnyttan med att börja arbeta med exempelvis biologisk mångfald. Jag drivs av att utveckla bolag och det hoppas jag få nytta av i min roll hos Ecogain, säger Christian Sjöland.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.