Deras studenter är bäst på CSR

Handelshögskolan i Göteborg är bäst på att utbilda studenter i att jobba med CSR-frågor ute på företagen. Det visar en granskning från CSR i praktiken.

Tidningen har tittat närmare på hur väl sju av Sveriges främsta lärosäten förbereder sina studenter på att arbeta med CSR väl ute i arbetslivet. Ettan blev Handelshögskolan i Göteborg.

– Handelshögskolan i Göteborg fick bäst betyg för att man där integrerar frågan i undervisningen och studenter får många tillfällen att interagera med företag för att se hur de jobbar med CSR i praktiken, kommenterar Per Grankvist, chefredaktör på CSR i Praktiken.

Det är handelshögskolans avdelning Centre for business in society som främst jobbar med frågorna. Föreståndaren Niklas Egels-Zandén förklarar framgången:

– Vi har medvetet satsat på att utveckla våra CSR-kurser för att visa hur miljö- och sociala frågor kan integreras i företags affärsstrategier. Det är i kopplingen till företags kärnverksamhet som CSR kan bli en långsiktig konkurrensfördel och medverka till att företag verkligen kan bidra till ett hållbart samhälle.

Fakta

Hela listan

Betyget B: Handelshögskolan i Göteborg.

Betyget C: Civilekonomprogrammet vid Lunds universitet, Företagsekonomiska institutionen vid Uppsala universitet.

Betyget D: Handelshögskolan vid Umeå universitet, Företagsekonomiska institutionen vid Stockholms universitet, Institutet för urbana studier vid Malmö Högskola.

Betyget E: Handelshögskolan i Stockholm.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.