nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nya regler för el- och gasmarknaden

  • Annons 1

Att förbättra konkurrensen på energiområdet. Det är meningen med det beslut om nya regler för el- och gasmarknaden som Europaparlamentet har röstat igenom. Beslutet innebär alla länder tvingas till ägarskapsåtskillnad, det vill säga företag som levererar och producerar elen måste vara skilda åt, något som främst påverkar länder som Tyskland och Frankrike.

Den nya lagstiftningen ska även stärka konsumenternas rättigheter, bland annat ska konsumenten ha rätt att veta vilka energikällor som används.

– Det är genom att öppna våra marknader som vi kan göra någonting åt klimatförändringarna och skapa de bästa förutsättningarna för förnyelsebar energi och kärnkraft, säger EU-politikern Gunnar Hökmark.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.