nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nya regler för el- och gasmarknaden

  • Annons 1

Att förbättra konkurrensen på energiområdet. Det är meningen med det beslut om nya regler för el- och gasmarknaden som Europaparlamentet har röstat igenom. Beslutet innebär alla länder tvingas till ägarskapsåtskillnad, det vill säga företag som levererar och producerar elen måste vara skilda åt, något som främst påverkar länder som Tyskland och Frankrike.

Den nya lagstiftningen ska även stärka konsumenternas rättigheter, bland annat ska konsumenten ha rätt att veta vilka energikällor som används.

– Det är genom att öppna våra marknader som vi kan göra någonting åt klimatförändringarna och skapa de bästa förutsättningarna för förnyelsebar energi och kärnkraft, säger EU-politikern Gunnar Hökmark.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.