nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Definiera världen

Inför Rio+20-konferensen lanserar Nordiska ministerrådet en interaktiv webbplats där du uppmanas definiera natur, människa och hållbarhet. Syftet är att skapa ett globalt collage av tankar och idéer kring hållbarhet.

  • Annons 1

Människor i hela världen uppmanas att hjälpa till med att med att skapa ett ord-collage över begreppen natur, människa och hållbarhet. Syftet är att ta reda på om människor i till exempel Australien har samma associationer till orden som invånare i Kina. Den som medverkar väljer ett ord till varje kategori. Dessa läggs sedan till en världskarta som ger en bild av de vanligaste associationerna i olika världsdelar. Tryter fantasin kan du få hjälp av en kort inspirationsfilm.

Ordet hållbarhet topps i Europa för tillfället av ”framtid”. I Asien har flest personer hittills förknippat samma ord med ”vi” medan en person i Sydamerika har angett ”cirkel.”

Den som vill bidra med sina ord kan gå in på Nordiska ministerrådets hemsida.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4