nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Definiera världen

Inför Rio+20-konferensen lanserar Nordiska ministerrådet en interaktiv webbplats där du uppmanas definiera natur, människa och hållbarhet. Syftet är att skapa ett globalt collage av tankar och idéer kring hållbarhet.

  • Annons 1

Människor i hela världen uppmanas att hjälpa till med att med att skapa ett ord-collage över begreppen natur, människa och hållbarhet. Syftet är att ta reda på om människor i till exempel Australien har samma associationer till orden som invånare i Kina. Den som medverkar väljer ett ord till varje kategori. Dessa läggs sedan till en världskarta som ger en bild av de vanligaste associationerna i olika världsdelar. Tryter fantasin kan du få hjälp av en kort inspirationsfilm.

Ordet hållbarhet topps i Europa för tillfället av ”framtid”. I Asien har flest personer hittills förknippat samma ord med ”vi” medan en person i Sydamerika har angett ”cirkel.”

Den som vill bidra med sina ord kan gå in på Nordiska ministerrådets hemsida.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

EU satsar 100 miljoner euro på bioekonomin

Ökad cirkularitet inom bioekonomin och pengar till investeringar för att hjälpa innovationer ut på marknaden. Det är två delar i EU:s uppdaterade strategi för bioekonomi, som kom förra veckan. ”Strategin är bra” tycker Kjell Ivarsson, senior rådgivare på LRF och medlem i EU:s bioekonomipanel.

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.