nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Definiera världen

Inför Rio+20-konferensen lanserar Nordiska ministerrådet en interaktiv webbplats där du uppmanas definiera natur, människa och hållbarhet. Syftet är att skapa ett globalt collage av tankar och idéer kring hållbarhet.

  • Annons 1

Människor i hela världen uppmanas att hjälpa till med att med att skapa ett ord-collage över begreppen natur, människa och hållbarhet. Syftet är att ta reda på om människor i till exempel Australien har samma associationer till orden som invånare i Kina. Den som medverkar väljer ett ord till varje kategori. Dessa läggs sedan till en världskarta som ger en bild av de vanligaste associationerna i olika världsdelar. Tryter fantasin kan du få hjälp av en kort inspirationsfilm.

Ordet hållbarhet topps i Europa för tillfället av ”framtid”. I Asien har flest personer hittills förknippat samma ord med ”vi” medan en person i Sydamerika har angett ”cirkel.”

Den som vill bidra med sina ord kan gå in på Nordiska ministerrådets hemsida.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Miljöinnovationer i topp i Swedbanks entreprenörstävling

Tio entreprenörer har utsetts till vinnare i Swedbanks tävling rivstart. Bland dessa finner vi några intressanta affärsidéer inom vattenrening, minskat sopsvinn och smarta solceller.

Hög tid att satsa på förnybara förpackningar

Analys

Debatten om spridning av plast i hav och sjöar har börjat blossa upp på allvar runt om i världen. Med stor sannolikhet blir det tuffare regler kring spridning av både engångsplast och mikroplaster framöver, skriver Catrin Offerman, chefredaktör för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.