nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Definiera världen

Inför Rio+20-konferensen lanserar Nordiska ministerrådet en interaktiv webbplats där du uppmanas definiera natur, människa och hållbarhet. Syftet är att skapa ett globalt collage av tankar och idéer kring hållbarhet.

  • Annons 1

Människor i hela världen uppmanas att hjälpa till med att med att skapa ett ord-collage över begreppen natur, människa och hållbarhet. Syftet är att ta reda på om människor i till exempel Australien har samma associationer till orden som invånare i Kina. Den som medverkar väljer ett ord till varje kategori. Dessa läggs sedan till en världskarta som ger en bild av de vanligaste associationerna i olika världsdelar. Tryter fantasin kan du få hjälp av en kort inspirationsfilm.

Ordet hållbarhet topps i Europa för tillfället av ”framtid”. I Asien har flest personer hittills förknippat samma ord med ”vi” medan en person i Sydamerika har angett ”cirkel.”

Den som vill bidra med sina ord kan gå in på Nordiska ministerrådets hemsida.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.