nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Carlsberg får Vägverkets miljöpris

  • Annons 1

Carlsberg Sverige AB har fått Vägverkets miljöpris 2003. De får priset för sitt miljö- och säkerhetsarbete där de bland annat förbättrat logistiken, bytt ut äldre fordon och utbildat sina chaufförer. Gävle kommun och Hagaströmsskolen fick Vägverkets hederspris för sitt arbete med att minska bilskjutsande av barn till skolan.

Vägverkets miljöpris instiftades 1998 och delas ut vartannat år. Tanken är att stimulera och öka intresset för miljöarbetet inom vägsektorn genom att visa på möjligheter genom goda exempel.

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.

Gretaeffekten del av större trend

Hos SAS använder hållbarhetschefen ordet roligt om det stora intresset för klimat som följt av IPCC:s rapport och klimataktivisten Greta Thunbergs inlägg i debatten. Men minskat flygande och ökad efterfrågan för biobränsle bygger på beslut som fattats tidigare än så, enligt fyra företag som påverkas på olika sätt av klimatdebatten.