Vem är bästa miljöchefen?


Näringslivets miljöchefer, NMC, och Dagens miljö har utsett fyra slutkandidater till priset Utmärkt miljöledarskap. Priset delas ut till en person som i sitt ledarskap jobbat för social, ekonomisk och/eller ekologisk hållbarhet. De fyra slutkandidaterna är:

Lars Andersson, Butiksföreståndare ICA Malmborg, som de senaste 10 åren drivit både sin butik och hela kedjan med inriktning mot miljö och hållbar utveckling.

Mats Lederhausen, Managing Director McDonald´s Ventures, som bidragit till att förändra McDonalds inställning till GMO och till antibiotika i djurhållning.

Roland Nilsson, ordförande Wedins skor och accessoarer AB, som konsekvent arbetat med etiska rättesnören och företagets olika miljöaspekter.

Björn Södergren, Watabaran Organization, som genom sitt nepalesiska företag visat att det går att tjäna pengar på att arbeta för mänskliga rättigheter och miljö i låglöneländer.

Priset delas ut varje år. Syftet är att uppmärksamma det arbete som sker kring områdena miljö och hållbar utveckling samt att öka intresset för ledarskap i dessa områden. Vem som blir årets miljöchef kommer att stå klart i mitten av april.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.