Vd:n på Cop28: Hoppas på en tidsplan för fossil utfasning

Cop28 Svårt att sätta sig in i förhandlingarna men ett viktigt tillfälle att knyta kontakter. Per Hedebäck, vd på Ibinder, berättar för Miljö & Utveckling om sina intryck på Cop28.

Vd:n på Cop28: Hoppas på en tidsplan för fossil utfasning
Per Hedebäck, vd på Ibinder Group. Foto: Ibinder

Svenska Ibinder är ett av alla Svenska företag som är på plats på Cop28 i Dubai. Företagets vd, Per Hedebäck, berättar att Ibinder under veckan bland annat kommer att hålla ett seminarium tillsammans med Skanska och Vattenfall där de ska berätta om nordiskt arbete med digitalisering, effektivisering och hållbarhet i byggsektorn.

– Även om vi inte är perfekta eller nöjda så har vi kommit en bra bit längre än de flesta andra länder och våra lösningar kan skynda på utvecklingen, säger han till Miljö & Utveckling.

Ibinder arbetar med digital informationshantering för byggbranschen. Enligt företaget skapar deras plattform flera miljöfördelar då den gör det enklare att göra medvetna materialval och samtidigt effektiviserar byggprojekt. Per Hedebäck säger att Cop28 är ett viktigt tillfälle att knyta kontakter och öka kännedomen om företagets tjänster.

– För oss som har lösningar på många av de hållbarhetsutmaningar som finns i byggbranschen kopplat till materialval, produktivitet och digitalisering så är detta ett fantastiskt tillfälle att skapa kännedom.

Han säger också att Cop28 överlag överraskat honom positivt.

– Viljan att få alla fina ord att bli till verklighet är stor, det handlar väldigt mycket om konkreta åtgärder och vägar framåt.

Samtidigt säger han att det är svårt att sätta sig in i förhandlingarna.

– Men personligen hoppas jag på en tidsplan för utfasning av fossila bränslen.

Vad hoppas ni uppnå med er närvaro på Cop28?

– Vi är ju ett relativt litet nordiskt bolag men vi verkar i en region som är ledande på området. Våra lösningar har en enorm potential globalt och att få vara här och berätta om hur vi kan hjälpa bygg- och fastighetsbranschen att bli mer digital, effektiv och hållbar är riktigt häftigt. Får jag önska så skulle jag gärna träffa så många fastighetsägare och byggbolag som möjligt för att berätta om hur vi kan hjälpa dem.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.