Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Välkända namn till WaterAid

Karriär Organisationen WaterAid, som arbetar för att ge fattiga människor rent vatten, har förstärkt styrelsen med tre nya ledamöter. De hämtas bland annat från Svenskt Vatten och KTH.

Välkända namn till WaterAid
WaterAids tre nya styrelseledamöter. Foto: Ica Fastigheter/KTH/Svenskt Vatten

Rent vatten, sanitet och hygien för alla människor, även de fattigaste, är målet för WaterAid. Organisationen är internationell och styrelsen arbetar ideellt. Nu har tre nya ledamöter kunnat väljas in: Cecilia Hermansson, Sara Haasmark och Pär Dalhielm.

Vd för Svenskt Vatten

Pär Dalhielm är till vardags vd för Svenskt Vatten. Han är även engagerad på europeisk nivå, som ledamot i generalförsamlingen för de europeiska vattenorganisationerna (EurEau).

Cecilia Hermansson är forskare vid KTH. Hon är ekonom och forskar inom fastighet och finans, och är ledamot i ett antal olika styrelser, däribland Folksam Liv och HUI Research. Hon har tidigare arbetat inom Sida.

Sara Haasmark är hållbarhetsansvarig på Ica Fastigheter och har tidigare varit vd på Samhällsbyggarna och hållbarhetschef på Fastighetsägarna Stockholm.

”Mer relevant än någonsin”

Styrelseordförande Tobias Krantz kommenterar utnämningarna i ett pressmeddelande:

– Med tanke på coronapandemin är WaterAids arbete mer relevant än någonsin. Tre miljarder människor saknar möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten och nästan hälften av alla sjukhus i fattiga länder saknar tillgång till rent vatten. Med våra nya styrelsemedlemmar får vi in tre personer med stor kompetens och breda kontaktnät, vilket verkligen kommer bidra till WaterAids livsviktiga arbete, både nu direkt och i framtiden.

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.