nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Sverige får nytt mål för energieffektivisering

Regeringen, Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna har enats om ett förslag till mål för energieffektivisering till 2030.

  • Annons 1

I somras fick Sverige en blocköverskridande energiuppgörelse med ett mål om 100 procent förnybar elproduktion till 2040. En viktig pusselbit för att lyckas är förstås energieffektivisering. Nu har politikerna enats om ett nytt mål även för detta. Fram till 2030 ska Sverige ha 50 procent effektivare energianvändning, jämfört med 2005.

Målet, samt hur detta kommer att räknas ut, ligger i linje med EU:s ambition om 30 procent minskad absolut energianvändning till 2030.

Energimyndigheten kommer också att få i uppdrag att ta fram strategier för energieffektivisering för olika sektorer, tillsammans med respektive branscher.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Eskilstuna ger 50 miljölöften

Eskilstuna kommun har tagit fram en checklista med 50 åtgärder för en bättre miljö som de ska genomföra fram till 2018.
– Vi gör många saker men har inte varit lika bra på att berätta om dem, berättar Lars Wiklund, kommunstrateg i Eskilstuna kommun.

  • Annonskod Huvudspalten 4