Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Stena Recycling får ny hållbarhetschef

Karriär Med en gedigen erfarenhet från återvinningsbranschen tillträder Stena Recyclings nya hållbarhetschef sin tjänst i januari.

Stena Recycling får ny hållbarhetschef
Malin Baltzar. Foto: Stena Recycling

Malin Baltzar, tidigare chef för hållbara affärer på Stena Recycling, tar nu över som bolagets hållbarhetschef. Hon har jobbat i bolaget i många år.

Tidigare har Malin Baltzar bland annat jobbat med koncept och lösningar som optimerar resursanvändningen inom tillverkande industri.

Hur kommer din roll som hållbarhetschef att se ut?

– För mig som alltid har brunnit för hållbarhetsfrågorna känns det väldigt spännande att få chansen att ta ett större grepp kring de här frågorna. Det finns flera synergier med att hålla utvecklingen av hållbara affärer väldigt nära kopplad till vårt interna hållbarhetsarbete, och att vi driver vår verksamhet och våra processer på ett hållbart sätt är viktigt både för oss och våra kunder. Det påverkar klimatnyttan som våra kunder bidrar till när deras restprodukter får ett nytt liv genom våra processer, säger Malin Baltzar.

2020 har precis börjat, vad ser du framför dig det kommande årtiondet?

– Vi står nu i början av ett decennium som kommer bli extremt viktigt både för klimatet och för råvaruförsörjningen inom industrin. Tillsammans med våra kunder inom svensk industri och andra sektorer har vi ett stort arbete framför oss. Genom öppenhet och inte minst täta och resultatfokuserade kundsamarbeten kommer vi göra stor skillnad, menar Malin Baltzar.

Stena Recycling utsågs 2018 till Sveriges mest hållbara varumärke inom B2B, i Sustainable Brand Index undersökning. 2019 hamnar bolaget på sjunde plats, och vinner inom sin branschkategori.

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.