Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Tre nya klimatexperter till GoClimateNeutral

Karriär GoClimateNeutral, en onlinetjänst för klimatkompensering dubblar sin personalstyrka och anställer tre nya medarbetare.

Tre nya klimatexperter till GoClimateNeutral
Från vänster: Emma Bäckström, Tove Westling, Alexandra Palmquist. Foto: GCN

GoClimateNeutral​ jobbar med klimatkompensation och att informera om klimatsmart beteendeförändring.

Nu rekryterar bolaget Tove Westling, som också​ är grundare av Londonbaserade PR-byrån ​Varg​. Byrån har arbetat med etableringen av märken som ​Dagmar, DAY Birger et Mikkelsen, Filippa K, CDLP​ och Samsøe Samsøe​ på den engelska marknaden.

Global strateg

Tove har även ansvarat för byråns hållbarhetsfokus och jobbat med ​secondhandbutiken Vestiaire Collective​s PR på den skandinaviska marknaden.

Nu kliver hon in i rollen som global strateg med målet att öka klimatengagemanget både i Skandinavien och internationellt. Toves åtagande i Varg fortsätter vid sidan av den nya tjänsten.

Fakta

Om GoClimateNeutral

Bolaget grundades 2017 av Kalle Nilveìr, Cecilia Lindeìn och Henrik Kniberg med syftet att bromsa klimatförändringarna genom att hjälpa så många som möjligt att minska sina utsläpp och leva klimatneutralt.

GCN har i dag över 4 000 privata prenumeranter i 38 länder och 250 kunder.

Klimatexpert från UNDP

Alexandra Palmquist ​får tjänsten som GoClimateNeutrals klimatexpert. Hon kommer närmast från ​UNDP i Bolivia där hon jobbat med klimat och miljöprojekt för FN. Tidigare anställningar innefattar Europakommissionen i Belgien samt NGO:n ​We Effect​, där Alexandra var placerad i Mocambique.

Alexandra kommer arbeta med både individers och företags klimatavtryck samt granskning av klimatprojekten.

– Klimatförändringarna är ett akut globalt problem och för att göra skillnad på riktigt behöver vi mobilisera människor världen över. Det känns fantastiskt att vi med vår rekrytering nästan fördubblar storleken på vårt team, ​säger ​Cecilia Lindeìn​, medgrundare till GoClimateNeutral.

Civilingenjör från Mentimeter

Emma Bäckström​ är utbildad civilingenjör inom medieteknik på ​Kungliga Tekniska högskolan​ och jobbade senast som utvecklar hos mötesappsföretaget ​Mentimeter​.

På GoClimateNeutral kommer hon jobba som produktutvecklare och fokusera på GoClimateNeutrals egenutvecklade klimatkalkylator.

– Det känns otroligt kul att så många duktiga människor vill vara med och ge allt för den här planeten. Nu kan vi få ännu högre fart framåt mot vårt enda mål, att stoppa klimatförändringarna. Utöver dessa tre tillsatta roller planerar vi att anställa ytterligare fyra personer under året​, säger ​Kalle Nilveìr​, medgrundare av GoClimateNeutral.

Biologisk mångfald

Klimat

Krönika

Karriär

Webbinarium

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.