Ny vd till växande Ethos

karriär Konsultföretaget Ethos International har rekryterat Mikael Kruhsberg som ny vd. ”Bolaget är nu på väg att gå från att vara en nischrådgivare till att bli en stark aktör för det nordiska näringslivet”, säger han till Miljö & Utveckling.

Ny vd till växande Ethos
Mikael Kruhsberg, ny vd på Ethos.

I höstas rekryterade Ethos International Maria Rankka som ny styrelseordförande, med det uttalade målet att fortsätta växa. Nu går bolaget vidare och rekryterar ny vd. Bolaget har sett en stark tillväxt, särskilt inom mänskliga rättigheter utifrån ett affärsperspektiv, och hållbara finanser. Det sistnämnda hänger ihop med  nya krav på EU-nivå.

– Det ökade mediala trycket på att företag tar ansvar för mänskliga rättigheter i sin verksamhet skapar starka behov av konsekvensanalyser och inspektioner. Det behövs för att ge företagen en starkare förståelse för att hantera risker och skapa sig en stark ställning på komplicerade marknader, säger Malin Lindfors Speace, Ethos International.

Erfarenheter från telekom

Nu följer alltså rekryteringen av Mikael Kruhsberg som vd. Han tillträdde 3 februari och kommer närmast från Global PMI Partners där han varit senior rådgivare. Han har arbetat inom IT och telekomindustrin, förutom konsultbranschen.

Vilken erfarenhet har du av hållbarhetsarbete sedan tidigare?

– Jag startade och var under fem år vd för Macklean Strategiutveckling, som främst arbetar med bolag i livsmedelsindustrin. Där var hållbarhet en central del i de strategier som arbetades fram. Det ska bli roligt att arbeta utifrån hela scopet av hållbarhet på Ethos International från att tidigare haft ett starkt miljöfokus, säger Mikael Kruhsberg.

Hur ser du på hållbarhetens roll för en framgångsrik affärsutveckling nu jämfört med tidigare?

– Jag tror att de allra flesta verksamheter som driver en seriös affärsutveckling idag förstår vikten av att systematiskt inkludera hållbarhet i sin affärsmodell. Detta för att nå nya marknader och tilltala nya generationer som en del av sitt employer-branding-arbete. Och för att identifiera nya möjligheter och affärsmodeller.

Vad vill du tillföra Ethos?

– Ethos har fantastiskt kompetenta medarbetare som är experter inom många områden inom hållbarhet, samt en imponerande kundlista.  Bolaget är nu på väg att gå från att vara en nischrådgivare till att bli en stark aktör för det nordiska näringslivet i stort.

– Min roll kommer att bli att ta bolaget genom den resan. Där tror jag att min långa bakgrund inom konsultbranschen är en stark tillgång både för att utveckla interna affärsmodeller samt att stärka teamet och konkurrensförmågan, säger Mikael Kruhsberg.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.