Robin Rushdi Al-Salehi till Codesign

Karriär Lokaldelningsentreprenören Robin Rushdi Al-Salehi går från White till Codesign, där han bland annat kommer att arbeta med opinionsbildning. Samtidigt driver han egna företaget Vakansa.

Robin Rushdi Al-Salehi till Codesign
Robin Rushdi Al-Sálehi. Foto: Tobias Sterner

Robin Rushdi Al-Salehi, grundare till lokaldelningstjänsten Vakansa, har börjat på arkitektkontoret Codesign. Han arbetar med opinionsbildning och affärsutveckling för att öka cirkulariteten inom bygg och fastighet.

Berätta om Codesign!

– Det är en arktiektbyrå som arbetar mycket med kontor. Men framför allt arbetar de med något som jag tycker är sjukt intressant – hur vi kan bygga hus av hus, säger Robin Rushdi Al-Salehi.

Vad jobbar du med?

– Det är lite blandat. Jag är både opinionsbildande och affärsutvecklande. Jag ska försöka få ihop konstellationer där Codesign kan samarbeta med fastighetsbolag, byggbolag och liknande kring de här frågorna.

Vad ligger överst på ditt bord nu?

– Att planera Almedalen. VI är där och har ett fullspäckat schema.

Hur går det med Vakansa?

–Det går bra! Våra hubbar får in fler och fler medlemmar. Det börjar växa till sig och till hösten tror jag att vi ser om intresset är så stort som man kan tänka sig kring hemarbete och god arbetsmiljö vid hemarbete. Och i sommar kommer vi att återlanser vår plattform.

Vilka utmaningar ser du i jobbet på Codesign?

– Jag ser väl mer möjligheter som behöver tas. Alla pratar om återbruk och det finns exempel, men det som är utmaningen är att få så många som möjligt att börja jobba med återbruk på riktigt. Man måste stoppa flödet från att bli avfall till att istället cirkulera resurserna. Det är den främsta utmaningen. Sedan måste byggnader stå kvar så länge som möjligt och användas så effektivt som möjlig. Den mest hållbara byggnaden är den som aldrig behöver byggas.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.