Hon ska ansvara för Stadiums hållbarhetsarbete

Karriär Stadium rekryterar Ida Törneke som ny HR & Sustainability Director. I sin nya roll kommer hon att ansvara för koncernens arbete med HR – och hållbarhetsfrågor samt ingå i koncernledningen.

Hon ska ansvara för Stadiums hållbarhetsarbete
Ida Törneke ska ansvara för hållbarhetsfrågor på Stadium. Foto: Mette Ottosson.

Ida Törneke kommer närmast från Peab där hon arbetat i sex år som HR Chef, med uppdragen att samverka och effektivisera HR-processerna. Hon tillträder sin nya roll på Stadium 15 augusti i år.

– Det känns fantastiskt roligt att få bli en del av Stadium. Att få lära mig en ny bransch och framför allt att få möjlighet att lära känna nya människor! Det känns också väldigt relevant och viktigt att få ansvara för bolagets hållbarhetsarbete, säger Ida Törneke, blivande HR & Sustainability Director på Stadium i ett pressmeddelande.

Axlat flera roller inom Peab

Inom Peab har hon även varit medlem i företagets etiska råd, samt ingått i flera olika ledningsgrupper. Dessförinnan har hon haft roller inom HR på bland annat Recipharm och UPS Sweden. Hon har en kandidatexamen i PA-programmet vid Örebro univeristet.

– Eftersom jag jobbat på många olika positioner och sett flera sidor av vad HR kan bidra med i verksamheten, hoppas jag kunna förmedla både trygghet och nya idéer. Jag tror på att HR-arbetet kan hjälpa till att stärka, inte bara medarbetarna, utan i slutänden även affären och våra kundrelationer, säger Ida Törneke i ett pressmeddelande.

”Ser fram emot att få välkomna Ida”

– Jag är väldigt glad att Ida har tackat ja till tjänsten hos oss på Stadium. Ida har en mycket bra bakgrund för uppdraget med stor erfarenhet av HR-frågor, förändringsledning och byggandet av stolta medarbetare. Jag ser fram emot att få välkomna Ida till oss i augusti, säger Karl Eklöf, CEO, Stadium i ett pressmeddelande.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.