Ny vd för SolTech Energy

Karriär Styrelsen utser bolagets styrelseordförande Stefan Ölander till vd från 31 augusti.

Ny vd för SolTech Energy
LinkedIn

Samtidigt föreslås bolagets nuvarande vd, Frederic Telander, överta rollen som styrelsens ordförande, även det gällande från och med den 31 augusti 2018. 

Tillväxten i SolTechs kinesiska verksamhet var 2017 dryga 600 procent.

Stefan Ölander är investerare och styrelseledamot i SolTech Energy sedan 2011 och ordförande sedan 2013. De senaste två åren har Stefan varit arbetande styrelseordförande på heltid med ansvar för varumärkesfrågor, affärsutveckling och kommunikation.

Bakgrund inom SEB

Han har en bakgrund som kommunikationsdirektör inom både SEB och Kinnevik tillika som grundare av och vd för Rewir fram till 2010. Rewir var Sveriges ledande varumärkesbyrå och 2006 sålde Stefan Rewir till den noterade Intellecta-koncernen.

– Stefan och jag har arbetat nära varandra ända sedan han kom in i SolTech som investerare, vilket vi kommer att fortsätta med även efter denna rockad. Då vi nu i Sverige och i Europa liksom på sikt även i övriga världen ska ta marknadsandelar med vår ShingEl och andra produkter, är det logiskt att Stefan med sina spetskompetenser tar rollen som vd. Som ordförande och med starka personliga relationer i Kina fokuserar jag än mer på byggandet av en långsiktigt livskraftig kinesisk kraftkoncern baserad på solenergi, säger Frederic Telander.

Läs mer: ”Kan slå undan benen för ursprungsmärkt el”

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.