M&U-guide: Så fungerar massbalansprincipen

GUIDE Vad är massbalansprincipen? Hur ska man tänka när man vill arbeta med den i sina produkter eller flöden? I den här guiden går Miljö & Utveckling igenom för- och nackdelar med principen, exempel på hur den kan användas och vad man ska se upp med.

M&U-guide: Så fungerar massbalansprincipen
sugar factory industry line production cane process

Massbalansprincipen kan hjälpa till exempel processindustri att ställa om. Istället för att kanske behöva bygga en helt ny produktionsanläggning kan man gradvis ställa om produktionen i den befintliga anläggningen. Är det ont om råvara, som till exempel kan vara fallet för biobaserad eller återvunnen råvara, kan man ställa om genom att använda den mer hållbara lösningen i en del av sin produktion. Men systemet är komplext och det finns många fallgropar för den som vill använda principen. Här hittar du Miljö & Utvecklings guide till massbalansprincipen.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Miljö & Utveckling premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Magasinet Miljö & Utveckling - 6 nummer per år
  • Full tillgång till allt digitalt material
Redan prenumerant?
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.