nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Reformklubben
Jesper Liveröd, ny seniorkonsult på Reformklubben. FOTO: Reformklubben

Miljöprofil går till Reformklubben

Jesper Liveröd har tidigare jobbat som pressekreterare för klimat- och miljöminister Åsa Romson (MP) samt med kommunikation på Naturskyddsföreningen och Greenpeace.

  • Annons 1

Reformklubben rekryterar Jesper Liveröd som ny seniorkonsult med särskild kompetens inom medierelationer, opinionsbildning i idédrivna organisationer, samt klimat- och miljöpolitik.

– Jesper Liveröd har arbetat med samhällsförändring både inifrån och utifrån och har en skarp känsla för hur olika verktyg i kommunikationslådan samspelar när organisationer arbetar för att nå både medborgare och beslutsfattare. Han blir en stark tillgång när vi utvecklar vårt erbjudande kring press och opinionsbildning, hållbarhet och organisationer, säger Anna-Carin Windahl, byråchef för Reformklubben i ett pressmeddelande.

Ska göra skillnad på Reformklubben

Jesper Liveröd har också arbetat med barnrättsfrågor i en tjänst som projektledare för opinionsbildning och kommunikation på UNICEF Sverige, som pressekreterare på Socialdemokraternas riksdagskansli, samt som journalist på en regionaltidning.

– Det är viktigt för mig att arbeta i sammanhang med tydlig värderingsgrund och stark professionalism. Reformklubbens ovilja att stå still, dess vassa laguppställning, variationsrika uppdrag och uppriktiga vilja att underlätta ekologisk, demokratisk och social hållbarhet, gör mig inspirerad, säger Jesper Liveröd.

Läs mer: Därför ska du bry dig om hållbar finansförvaltning

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.

Gretaeffekten del av större trend

Hos SAS använder hållbarhetschefen ordet roligt om det stora intresset för klimat som följt av IPCC:s rapport och klimataktivisten Greta Thunbergs inlägg i debatten. Men minskat flygande och ökad efterfrågan för biobränsle bygger på beslut som fattats tidigare än så, enligt fyra företag som påverkas på olika sätt av klimatdebatten.