nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Smartare och energisnålare belysning i kommuner

2,5 miljoner ljuspunkter måste bytas ut runt om i Sverige, när kommunerna ska fasa ut sina kvicksilverlampor. En inspirationsfilm från Energimyndigheten visar hur man kan tänka nytt.

  • Annons 1

Investeringskostnaden för ny belysning i offentliga miljöer kan tyckas stor, men med en mer energisnål och smart belysning kan de löpande kostnaderna minska för kommunerna. På köpet blir miljöbelastningen mindre.

Energimyndigheten visar hur föregångskommunerna Jönköping och Linköping, som har deltagit i projektet Uthållig kommun, har tänkt om när det gäller belysningen.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

De är Sveriges bästa arbetsgivare 2017

Revisionsbolaget Grant Thornton har utsetts till ”Sveriges bästa arbetsgivare 2017” för stora företag och när det gäller mellanstora organisationer är det teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren som tar hem den titeln. Resultatet baseras på en årlig undersökning som genomförs av employer branding-företaget Universum.