Hon ska fördjupa Svensk Plaståtervinnings hållbarhetsarbete

Karriär Svensk Plaståtervinning, som driver Europas största anläggning för återvinning av plastförpackningar, har instiftat en ny roll för att ytterligare fördjupa företagets klimat- och hållbarhetsarbete.

Hon ska fördjupa Svensk Plaståtervinnings hållbarhetsarbete

Nu står det klart att Linnea Granström rekryterats som ny klimat- och miljöstrateg på Svensk Plaståtervinning – En ny roll som instiftats av företaget för att fördjupa deras hållbarhetsarbete.

Linnea kommer närmast från miljö- och hållbarhetsföretaget 2050 Consulting där hon arbetat som konsult med spetskompetens inom klimat. Nu ska Linnea bland annat leda arbetet för att nå Svensk Plaståtervinnings ambitiösa klimatmål, och genom det vara drivande i att minska producentkundernas avtryck.

— Jag ser fram emot att arbeta i en organisation som är så starkt förankrad i hållbarhets- och klimatfrågan. Företaget är på en spännande utvecklingsresa och ligger i framkant i en bransch som snabbt behöver ställa om, säger Linnea Granström, nytillträdd klimat- och miljöstrateg på Svensk Plaståtervinning i en kommentar.

Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning, berättar att han är oerhört glad att Linnea blir en del av företaget. Att hon har en djup förståelse för hållbarhetsfrågor och att räkna på klimatnytta.

– Det blir mycket värdefullt nu när vi växlar upp arbetet med cirkulära plastströmmar och driftsätter Site Zero, avslutar han.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.