Hon ska elektrifiera Göteborgs transporter

Karriär Det kommunala utvecklingskontoret Business Region Göteborg har anställt Anne Piegsa för att arbeta strategiskt med Göteborgs omställning till eldrivna transporter.

Hon ska elektrifiera Göteborgs transporter
Anna Piegsa.

Anne Piegsa är teknologie doktor och kommer närmast från Semcon, där hon bland annat arbetat med att driva forskningsprojekt. Nu kommer hon att arbeta som processledare och strategi för att förverkliga Göteborgs omställning till ett elektrifierat transportsystem. Det gäller inte bara landtransporter, utan även sjötransporter.

Vill få nya kontakter

Det finns också en näringslivspolitisk aspekt av arbetet.

– Staden har stora chanser att bli en strategisk marknad för alla som arbetar med lösningar som stödjer omställningen, säger Anne Piegsa i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Jag vill gärna rikta en uppmaning till alla företag som har intressanta idéer när det gäller att ställa om stadens transporter att höra av sig till oss. Vi har kunskapen om processerna och kontakterna för att du som företagare ska kunna vara med och bidra till omställning. Här finns stora utvecklingsmöjligheter för regionens företag inte bara när det gäller fordon utan även när det gäller övrig infrastruktur och kringtjänster som måste byggas, anpassas eller utvecklas, säger hon.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.