Hållbarhetsdirektör kan bli Årets mångfaldschef

Karriär Nyamko Sabuni, Noah Elstad och Tove Möller och är nominerade till priset Årets mångfaldschef 2019. Priset tilldelas en chef som lyckats främja mångfald och utmanat normer på sin arbetsplats.

Hållbarhetsdirektör kan bli Årets mångfaldschef
Tidningen Chef

Nomineringarna till priset Årets mångfaldschef:

Nyamko Sabuni, hållbarhetsdirektör, ÅF AB

”I en tid där det behövs förebilder som visar mod har denna ledare inte bara integrerat mångfaldsarbetet i ÅF:s tillväxtstrategi, utan också tagit ett antal kraftfulla grepp såsom ”Ladies Month” – en månad där enbart ingenjörer som är kvinnor anställs för att bryta normer. Hon tar inte ett nej, motgångar sporrar snarare än hindrar. Tror på sig själv och att förändring är möjligt.

Noah Elstad, verksamhetschef, RFSU Stockholm

”En ledare som aldrig tar av sig jämlikhetsglasögonen utan ser det som sin moraliska skyldighet att skapa en så jämlik arbetsplats som möjligt, oavsett klassbakgrund, könsidentitet eller funktionsvariation. Medan andra nöjer sig med fördomsfria rekryteringsprocesser i sitt mångfaldsarbete går denna chef längre i sitt ledarskap.”

Tove Möller, diversity & inclusion, Swedavia Airport

”En person som kan det där med walk and talk. Denna ledare ser hindren innan någon upplever dem. Hon är outtröttlig i stort som smått i vardagen och vänder på varenda sten som bidrar till exkludering. Ingenting är omöjligt för denna ledare som dagligen kämpar för att alla ska känna sig inkluderade, vilket är hennes självklara ledstjärna.”

Bakom priset som delas ut för tredje året i rad står Sodexo och tidningen Chef. Pristagaren tillkännages på Chefgalan på Grand Hotel i Stockholm den 19 mars.

Läs mer om priset här.

Läs mer: Biolog blir ny förbundsdirektör på Gästrike Återvinnare

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.