Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Han ska leda Rambolls vindkraftsatsning

Karriär Konsultbolaget Ramboll rekryterar för att satsa inom vindkraft i Sverige. Rickard Klinkert, med bakgrund i vindbranschen, ska bygga upp den svenska och nordiska satsningen.

Han ska leda Rambolls vindkraftsatsning
AdobeStock

Sedan 1 februari är Rickard Klinkert på plats på Ramboll i rollen som ansvarig för vindkraft i Sverige. Han ska även utveckla vindkraftverksamheten i Norden. Ramboll har sedan tidigare en grupp som arbetar med vindkraft i Finland och har även rekryterat i Norge.

Kommer från analysföretag

Rickard Klinkert.
Rickard Klinkert. Rickard Klinkert.

Rickard Klinkert kommer från en vd-roll på Kjeller Vindteknikk och sitter i styrelsen för Eurel, som är en europeisk branschorganisation för elektroingenjörer. Kjeller Vindteknikk är en avknoppning från norska institutet för vindteknik och ägnar sig framför allt åt att att mäta och analysera vindförhållanden. Företaget tar bland annat fram underlag för prospektering av vindkraftparker.

– Det är helt rätt av Ramboll att satsa stort med tanke på det som sker i branschen. Bara i Sverige beräknas en fördubbling av vindkraften till 2022. På många håll är vindkraft redan i dag en förnybar energiform som klarar sig på egna ben, utan bidrag, och därmed hållbar både ekonomiskt och miljömässigt. Ambitionen om 100 procent förnybart till 2040 banar väg för en massiv utbyggnad av vindkraften, säger Rickard Klinkert i ett pressmeddelande.

Läs mer: Anna Jivén blir vd för Vattenkraftens Miljöfond

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.