Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Anna Jivén blir vd för Vattenkraftens Miljöfond

Karriär Anna Jivén är utbildad miljövetare, grundare och vd för Athena Advisory, rekryteras nu till Vattenkraftens Miljöfond.

Anna Jivén blir vd för Vattenkraftens Miljöfond
Linkedin

Vattenkraftens Miljöfond har 10 miljarder kronor i kapital och har skapats för att vattenkraften ska moderniseras och ställas om, för att uppfylla kraven i EU:s ramdirektiv för vatten och svenska miljökvalitetsmål. För att leda arbetet med att bygga upp och driva fonden har Anna Jivén rekryterats som vd.

– Annas långa erfarenhet av komplexa prövningar av vattenverksamhet och särskilt hennes förmåga att arbeta lyhört kommer att vara en avgörande tillgång för fonden, säger Christer Ljunggren, vd för Vattenfall Vattenkraft och styrelseordförande i Vattenkraftens Miljöfond.

Jobbat för FN

Anna Jivén har tidigare anlitats för att driva miljöarbetet i några av Sveriges största infrastrukturprojekt inom vatten. Hon har också utvecklat metoder för snabb etablering av nyanlända ingenjörer och har anlitats av FN för internationella miljöprojekt. Hon har stor erfarenhet av styrelseuppdrag i både privat, kommunal och statlig sektor.

– Jag ser fram emot att göra fonden till den framgång som såväl det hållbara energisystemet som miljön behöver. För att lyckas måste vi vara både lyhörda och kraftfulla, säger Anna Jivén.

Fler jobb finns att söka

Kontoret i Göteborg kommer att ha cirka tio personer anställda och rekrytering kommer att ske löpande. Målet är att vara i full drift 2020.

– Jag vet vilken stor kompetens det finns i Sverige inom miljöfrågor kopplade till vatten och vi är duktiga på att driva komplexa processer genom samarbete idag. Detta kommer att vara en av de mest spännande arbetsplatserna inom området i Sverige idag och jag ser fram emot en inspirerande rekryteringsprocess, säger Anna Jivén.

Läs mer: Analys: Utbyggnaden av raffinaderiet i Lysekil – en komplicerad fråga

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Miljö & Utveckling sparar mina uppgifter
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.