Från chefekonom till hållbarhetschef på Danske Bank Sverige

Karriär Han har tidigare axlat rollen som chefekonom på Danske Bank, samt jobbat på Riksbanken och Finansdepartementet.

Från chefekonom till hållbarhetschef på Danske Bank Sverige
Roger Josefsson. Foto: Danske Bank

Danske Bank utser Roger Josefsson till ny hållbarhetschef för Danske Bank Sverige.

Han har jobbat som chefekonom på Danske Bank mellan 2004 och 2017. Han har också jobbat på Riksbanken och Finansdepartementet.

Nu är han tillbaka ”hemma” med uppdraget att utveckla Danske Banks hållbarhetsarbete och blir en viktig rådgivare internt och externt.

Ökad efterfrågan på hållbara finanser

Danske Bank ställer nya krav på hållbarhetschefen för banken, i takt med den ökade efterfrågan på hållbara finansiella lösningar och hållbarhetsintegrerad riskanalys.

– Hållbarhet har blivit en affärsfråga globalt och vikten av finansiell kompetens är central för att fatta de hållbarhetsbeslut som alla företag behöver göra de kommande åren. Den svenska marknaden och företagen ligger långt fram i många av frågorna och därför sökte vi en person med spjutspetskompetens inom det finansiella området och en stark drivkraft inom det växande hållbarhetsområdet. Roger har den profilen, säger Johanna Norberg, vd på Danske Bank Sverige.

Ledande inom gröna obligationer

Danske Bank analyserar dagligen miljö, socialt ansvar, bolagsstyrning (ESG) och andra finansiella faktorer i sitt arbete.

– Danske Bank har en ambitiös hållbarhetsagenda och ett spännande produkterbjudande där banken redan är ledande inom området gröna obligationer. Det finns tydligt mätbara hållbarhetsmål att arbeta mot vilket är viktigt om man ska driva förändring. Nu ska vi ta en ännu starkare och tydligare position på marknaden och bli den bästa finansiella partnern för våra kunder i deras omställning mot ett mer hållbart samhälle, säger Roger Josefsson.

Han tillträder sin nya tjänst 18 maj 2020.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.

Det senaste