nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Elbolag startar privat energirådgivning

I nästan varje kommun finns energirådgivare. Nu startar Fortum en liknande tjänst, som inte bara vänder sig till deras kunder. M&U ställde fyra frågor till Fredrik Landahl, chef för elhandel på företaget.

  • Annons 1

Behövs det privata energirådgivare vid sidan om de kommunala?

– Vi tycker att de kommunala energirådgivarna gör ett mycket bra jobb. Våra kunder ser det dock som naturligt att vända sig till oss, vilket de gör redan idag och då vill vi ge dem möjligheten att boka in detta.

Vilken funktion fyller ni som inte de kan fylla?

– Vi ser energirådgivningen som en naturlig del av vår satsning på att hjälpa kunden att ta kontroll över sin elanvändning. I vårt erbjudande med personlig energirådgivning kan kunden boka in en tid när det passar, vi skickar ett dokument som sammanfattar de rekommendationer om åtgärder som kommer fram under samtalet och vi kommer också att hjälpa kunden genom ett uppföljningssamtal.

Måste man vara kund hos er för att ta del av rådgivningen?

– Nej, vi erbjuder energirådgivningen till alla som är intresserade av att boka in en tid med våra experter.

Vill ni verkligen att kunderna ska minska sin energiförbrukning? Vad har ni att vinna på det?

– Vi vet att kunderna vill förstå och få kontroll över sin elanvändning för att använda elen effektivt och leva miljösmart, utan att det påverkar vardagslivet. Som en trovärdig och kundfokuserad elleverantör är det självklart för oss att erbjuda våra kunder detta.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4