-->

Derome rekryterar från NCC

Karriär Byggbolaget Derome hämtar sin nya hållbarhetschef från NCC Building. Pernilla Löfås får uppdraget att göra Derome klimatneutralt till 2030.

Derome rekryterar från NCC
Pernilla Löfås blir ny hållbarhetschef på Derome. Foto: NCC

Byggbolaget Derome har som mål att bli klimatneutrala 2030, och vill även bygga Sveriges första klimatneutrala bostadsområde. Nu anställs Pernilla Löfås som hållbarhetschef på bolaget.

– Jag är mycket glad att välkomna Pernilla till Derome. Med sin kunskap och erfarenhet kommer hon att kunna hjälpa oss att nå våra hållbarhetsmål och därmed stärka både Deromes och våra kunders konkurrenskraft, säger koncernchef Magnus Andersson i en kommentar.

Har jobbat i läkemedelsindustrin

Pernilla Löfås är i grunden kemist och har bland annat arbetat som forskare inom läkemedelsindustrin. Hon kommer närmast från NCC Building, där hon under sju år arbetat med bland annat cirkulärt byggande och klimatberäkningar. Hon har också varit projektledare för att ta fram en handlingsplan för klimatneutralitet.

– Jag ser fram emot att, med kunden och affären i fokus, fortsätta driva Deromes utveckling av hållbara produkter och arbetssätt. Derome vill vara i framkant och utmana både sig själva och branschen. Det lockar mig. Att tillsammans med andra hitta lösningar som driver branschen framåt är det som ger mig glädje i mitt arbete, säger Pernilla Löfås i en kommentar.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.