Dags att nominera till Miljöstrategipriset 2022!

Nominera Nu är det dags att nominera till Miljöstrategipriset 2022. Nytt för i år är att priset delas ut i två kategorier, en för näringsliv och en för offentlig sektor.

Dags att nominera till Miljöstrategipriset 2022!

Nu är det dags att lyfta fram lyckade hållbarhetsprojekt med fokus på ekologisk hållbarhet. För nu öppnar nomineringsperioden för Miljöstrategipriset, som delats ut sedan 2015.

– Nytt för i år är att vi kommer att ha två kategorier, en för näringsliv och en för offentlig sektor, berättar Ingar Lindholm, chefredaktör för Miljö & Utveckling och medlem i juryn.

Har delats ut sedan 2015

Priset har delats ut sedan 2015, och bland vinnarna finns Region Västmanland och Vasakronan.

Priset – eller priserna – går till ” en ambitiös och tydlig hållbarhetsstrategi som förankrats i ledningen och genomförts, till exempel i projektform, på ett föredömligt sätt i relevanta delar av organisationen. Förändringen har gjorts i en befintlig verksamhet och har gett positiva konkreta och mätbara resultat, i form av hårda eller mjuka värden. Arbetet ska kunna vara inspirerande för andra och på så vis ha potential att ge avtryck utanför organisationen. Pristagare kan vara en verksamhet, grupp eller liknande”.

Resultaten viktiga

Juryn lägger stor vikt vid uppnådda resultat, och alla nomineringar bedöms i relation till den nominerade organisationens storlek.

Alla som vill kan nominera till Miljöstrategipriset, mer information om hur det går till och fullständiga kriterier hittar du här.

Expertjury sållar ut vinnarna

I juryn sitter Ylva Öhrnell, DHL Freight, Kristina Birath, Eskilstuna kommun, Peter Westman, Världsnaturfonden WWF, Henrik Ny, Blekinge Tekniska Högskola, och Ingar Lindholm, chefredaktör för Miljö & Utveckling.

Nomineringen för 2022 års pris pågår till och med 10 juni 2022.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.