Nominera till Miljöstrategipriset

Är er hållbarhetsstrategi i världsklass? Eller så kanske du känner till någon annan organisation som har en fantastisk miljöstrategi? I så fall – var med och nominera till Miljöstrategipriset 2024.

Miljöstrategipriset delas ut av Miljö & Utveckling till en organisation som har utformat en tydlig hållbarhetsstrategi som förankrats i ledningen och genomförts på ett föredömligt sätt i relevanta delar av organisationen. Även potentialen till ringar på vattnet – alltså vilken potential strategin har att spridas till andra aktörer – tas med i juryns bedömning. Juryn lägger stor vikt vid uppnådda resultat, och alla nomineringar bedöms i relation till den nominerade organisationens storlek.

Miljöstrategipriset har delats ut sedan 2015

Priset har delats ut sedan 2015, och bland tidigare vinnare finns Kappahl, Upphandlingscentrum Falun-Borlänge regionen, Region Västmanland, Vasakronan och Bostadsbolaget Västervik.

Nomineringen för 2024 års pris pågår till den 19 augusti. Mejla din nominering till emmy.w@miljo-utveckling.se.

Priset delas ut på Arena Hållbarhet i Stockholm den 17 oktober 2024.

Kriterier

De vinnande bidragen har utformat en ambitiös och tydlig hållbarhetsstrategi som förankrats i ledningen och genomförts, till exempel i projektform, på ett föredömligt sätt i relevanta delar av organisationen. Förändringen har gjorts i en befintlig verksamhet och har gett positiva konkreta och mätbara resultat, i form av hårda eller mjuka värden. Arbetet ska kunna vara inspirerande för andra och på så vis ha potential att ge avtryck utanför organisationen. Pristagare kan vara en verksamhet, grupp eller liknande. Juryn bedömer projektet i relation till den nominerade organisationens storlek.

Så nominerar du

Nominera till Miljöstrategipriset genom att på 1 – 2 A4-sida (i 12-punkts textstorlek) sammanfatta er bakomliggande hållbarhetsstrategi och det aktuella projektet/förändringen, och vilka positiva, konkreta och mätbara resultat det har bidragit till. Vi söker framför allt projekt som rör ekologisk hållbarhet.

Utöver sammanfattningen av projektet och dess uppmätta resultat bör nomineringen innehålla en sammanfattning av den bakomliggande analys som visar varför det utvalda projektet är av strategiskt värde. Bifoga gärna relevanta nyckeltal eller liknande som visar ambitionsnivån och klargör resultaten av projektet.

Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.