Clinton Climate Initiative lovordar Scanias etanolbussar

Scania har utsetts till Preferred supplier av Clinton Climate Initiative, CCI. Företagets etanolbussar betraktas av CCI som en av de bästa tillgängliga lösningarna för att minska koldioxidutsläppen från storstadstrafik. Nu står dörren till en stor marknad vidöppen för Scania när 40 storstäder världen över söker ny teknik för att minska klimatpåverkan.

CCI lanserades av Clinton Foundation och förre amerikanske presidenten Bill Clinton i augusti 2006. Målet är att på affärsmässiga grunder stimulera användandet av ny teknik för att minska klimatpåverkan. CCIs samarbete med C40-gruppen, en sammanslutning av fyrtio storstäder runt om i världen som arbetar för att minska klimatpåverkan, syftar till att skapa en större efterfrågan på renare tekniska lösningar.

Scania har nästan 20 års praktisk erfarenhet av etanolbussar i drift. Nu introduceras den tredje generationen etanolmotorer. Scanias utnämning har föregåtts av en omfattande utvärdering av tekniken. Erfarenheterna från Stockholm, där merparten av innerstadsbussarna nu utgörs av Scanias etanolbussar, visar att det är möjligt att övergå till förnyelsebara bränslen i stor skala för stadstrafik.

Etanolbussar testas nu i flera av världsstäderna i C40-gruppen, däribland Madrid, Melbourne, Peking och São Paulo, uppger Scania.

C40-gruppen består av: Addis Abeba, Bangkok, Beijing, Berlin, Bogota, Buenos Aires, Kairo, Caracas, Chicago, Delhi, Dhaka, Hanoi, Hong Kong, Houston, Istanbul, Jakarta, Johannesburg, Karachi, Lagos, Lima, London, Los Angeles, Madrid, Manila, Melbourne, Mexico City, Moskva, Mumbai, New York, Paris, Philadelphia, Rio de Janeiro, Rom, Sao Paulo, Seoul, Shanghai, Sydney, Toronto, Tokyo och Warszawa.

Senaste nytt

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling Premium

Full tillgång till allt digitalt material.